Seizoen 2 - Boekenfoyer

Ga naar de inhoud

Seizoen 2

Episodes
Boekenfoyer S02E01
In Boekenfoyer episode 1 van seizoen 2 hebben Leentje De Coninck en Roland Bergeys het onder meer over 'De drie duifkes' van Hilde Van Mieghem en 'De stalen pinhelm van Mozart' van Fred Brouwers. In 'Op het spoor' dan weer, vertelt de auteur van "BV-DAY" over het  leven in de schaduw van zijn creatie.  Zoals steeds brengt Guy Didelez ons zijn ludiek waargebeurd verhaal, en in de kersverse rubriek 'Wie goedgezinde woorden zaait' laat Hilde De Paepe ons kennismaken met telkens twee van haar luchtige gedichten.  Tot slot vergast Marc Kerkhofs in de eveneens nieuwe 'De minuut van Kerkhofs'  op zijn weetjes en ditjes en datjes uit de wereld van het boek.
Boekenfoyer S02E02
In de oktoberaflevering van Boekenfoyer komt Michel Follet vertellen over zijn nieuw kermisboek, 'Een slag van de molen'.  Ook te gast, maar dan in onze uitgebreide rubriek 'Op het Spoor': Johan Petit van MartHa!Tentatief met nieuws over 'Hoe te leven', een productie met Herwig Ilegems. Johan heeft het  in deze Halloweenmaand ook over de Engelse suspense-auteur Edgar A. Poe, en dat doet Don Vitalski eveneens. De gebruikelijk rubrieken van Hilde De Paepe die mooie woorden zaait, Guy Didelez met zijn ongelofelijke verhalen, en Marc Kerkhofs met zijn ludieke Minuut waarin hij het over facetten van het Woord heeft, frissen de aflevering op.
Boekenfoyer S02E03
In de novemberaflevering van Boekenfoyer komt acteur Eddy Vereycken vertellen over zijn roman 'Levensdruppels', Guy Didelez over zijn nieuw boek 'Helden en schurken', en Filip Bastien over 'De laatste zeppelin'. Hilde De Paepe zaait goedgezinde woorden, en Mark Kerkhofs vertelt in zijn 'Minuut' zijn weetjes. Presentatie Roland Bergeys en Leentje De Coninck, productie Curt Coekaerts.
Boekenfoyer S02E04
In de laatste Boekenfoyer van dit jaar bespreken Roland Bergeys en Leentje De Coninck 'Tel de vlinders in de kamer ' van Kris Van  Steenberge en Sabien Clement, heeft Don Vitalski het over 'De terugkeer naar het Rattenkasteel' en vertelt Hercule Poirotprijswinnares Anne-Laure Van Neer over haar 'Joséphine'. Guy Didelez serveert zijn waargebeurd verhaal, Hilde De Paepe zaait verse goedgezinde woorden en Marc Kerkhofs sluit af met zijn begeesterende 'Minuut.'
Boekenfoyer S02E05
In de eerste aflevering van 2023 komt Louis Van Dievel vertellen over zijn nieuwe spannende roman 'De Koers,' vroeger ATV-anker Marc Fransen doet dat over 'Tot in den draai,' zijn boekje over zijn geliefde   Antwerpen, en Guy Didelez belicht deel 3 van zijn trilogie 'Molokai.' Tot slot heeft  Inge Sleegers het over boeken voor young adults en haar 'Wereld zonder water.' Hilde De Paepe zaait tussendoor haar goedgezinde woorden,  en als van oudsher sluit Marc Kerkhofs helemaal af met zijn 'Minuut.'
Boekenfoyer S02E06
In deze februari-aflevering vertelt Kobe Van Herwegen over circus Ronaldo, Guy Didelez heeft het over Keith Richards, Inge Sleegers over de Woordenwevers, en Guy De Pré over De Pré Selectie. Als van oudsher zaait Hilde De Paepe haar mooiste woorden en tovert Marc Kerkhofs de glimlach op ieders mond in zijn Minuut. Met extra dank aan Marc Kerkhofs voor de montage en productie van het filmpje van de Woordenwevers. Samenstelling en presentatie: Roland Bergeys en Leentje De Coninck. Productie Curt Coekaerts - The HeadQuarters VFX
Boekenfoyer S02E07
In deze aflevering vertellen twee historici over twee verschillende tijdperken in onze contreiën: Korneel De Rynck over de Golden Sixties en Pieter Serriën over Geuzen in de Lage landen tussen 1565 en 1578. Poëtische Hilde De Paepe strooit gul met haar goedgezinde woorden, Guy Didelez brengt zijn ongelofelijk maar waargebeurd verhaal en Marc Kerkhofs is de getrouwe, ludieke afsluiter van dienst in zijn Minuut.
Boekenfoyer S02E08
In deze aflevering vertelt An Leenders over advies, opleidingen, publicatie- en podiumkansen die Creatief Schrijven biedt aan schrijfliefhebbers, Hilde De Paepe vertedert met haar goedgezinde woorden, we brengen de indrukken van Marc Kerkhofs over 'Hélène Dutrieu', het hallucinant boek van Gunter Segers bij Les Iles, Guy Didelez voert zijn waargebeurd fantastisch verhaal ten tonele en Peter Van Camp vertelt alles wat u nog niet wist over Merlina. Zoals altijd sluit Marc Kerkhofs ook af met 'zijn' Minuut. Een goedgevulde episode, met hart en ziel samengesteld en gemonteerd.
Boekenfoyer S02E09
In deze aflevering presenteert Peter Holvoet-Hanssen zijn betoverende bundel "Libretto", en vertelt Erik Vlaminck over "Iconen", zijn ophefmakend boek over de behandeling van psychiatrische patiënten in de jaren zeventig. Hilde De Paepe vertedert met mooie woorden, Guy Didelez houdt ons in de ban van zijn ongelofelijk, maar waargebeurd verhaal en Marc Kerkhofs verrast ons met weer  nieuwe weetjes. Samenstelling en presentatie: Roland Bergeys en Leentje De Coninck Montage: The Headquarters VFX.
Boekenfoyer S02E10
In deze laatste Boekenfoyer voor de zomer vertelt Ingrid Vander Veken over haar ontroerend en ophefmakend boek 'Verloren', uitgegeven bij Vrijdag, Hilde Paepe dicht ons naar beter weer toe en Guy Didelez heeft weer een merkwaardig waargebeurd verhaal. In Op het Spoor belichten we 'Meisje Nummer 8' van Willy en Steven Bogaerts, en Marc Kerkhofs sluit af met zijn allerlaatste Minuut voor september.
Terug naar de inhoud